Inspirerende og nærværende interviews #1 – Per Kirkeby

Per Kirkeby - Kilde:Politiken, foto: Joachim Adrian
Per Kirkeby – Kilde: Politiken, foto: Joachim Adrian

Den gode fortælling er en af stamcellerne og drivkraften i mit arbejde med kommunikation og kreative processer. Måske også derfor personlige interviews spiller en stor rolle i mine metoder – både i det helt praktiske PR-arbejde, det værdibaserede kommunikationsstrategi-arbejde og i de interviews, jeg laver til bøger og magasiner. Jeg tænker at dele inspirerende og nærværende interviews med kreative personligheder løbende her på siden. Her er det første med Danmarks store kunstner-ikon Per Kirkeby.

Camilla Stockman er en skarp og levende formidler. Hun har lavet et fint interview med Per Kirkeby. Hun beskriver samtalen med Per Kirkeby som

Vi taler om livet, som er gået, og livet, som er.

Per Kirkeby beskriver sin sidste rejse til Grønland, hvor han blev syg undervejs og fik stor hjælp fra sine to rejsefæller – Kronprins Frederik og geologi-professor Minik Rosing

Det var meget tæt og meget ømt. For at bruge min ven Ib Michaels ord: Det var sådan en rejse, man aldrig kommer hjem fra.

På trods af Kirkebys sygdom nu, så ser han tilbage på et lykkeligt liv. Camilla Stockman spørger: “Er det et lykkeligt liv? At få lov til at bruge sig selv?

Ja, det skal jeg love for! Alt hvad jeg har haft talent og kræfter til, har jeg fået lov til at udfolde. Der er ikke noget, der er gået mig forbi (…) Jeg har fået det hele.

Se hele interviewet på Politiken her

Danish